SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA

Diharap anda dapat memberikan komen yang membina ke atas blog saya



Terdapat ralat dalam alat ini

Jumaat, 10 Februari 2012

Perkelahan Di Sungai Kemensah

Hari ini nak menceritakan tentang perkelahan keluargaku bersama emak, adik perempuan(Mak Ngah) dan anak-anaknya, adik bongsuku sekeluarga(Pak Usu) ke Sungai Kemensah. Tak sangka kat KL pun ada tempat perkelahan yang menarik. Yang penting redup, anak-anak boleh mandi-manda dengan seronok, jimat dan dapt mengiratkan hubungan keluarga.Mulanya aku seorang yang bercadang nak pergi, hanya bertanyakan kepada adik bongsu yang dah pernah ke sana, lepas tu adik perempuan pula mengajak ke Desa Water Park.Confirm aku tolak mentah-mentah sebab dahlah bayar mahal, tak boleh bawa makanan, agak panas pula tu kalau tak kena tempatnya. Sampai sahaja ke sana, bayar RM10 untuk tapak yang agak selesa iaitu di bawah pokok di seberang sungai. Kalau nak sewa chalet(rumah kayu macam rumah orang asli)
pun boleh tapi masa tu dah habis sebab kami datang agak lewat.Sebaik sahaja anak-anak mandi manda, dapat call dari adik perempuan kata on the way nak join sama. ha ha...tak jadi ke nak ke DWP tu ....the more the merier. Lepas tu adik bongsu pula datang sekeluarga. Memang best. Terpulanglah pada masing-masing nak pilih tempat yang macam mana, nak yang air cetek ke, yang air dalam.Kalau nak merasa macam perkampungan ala-ala orang asli gitu datanglah ke sini. Syiok...Insyaallah cuti-cuti kami akan datang lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan